Ben je arts?

En herken je dit?

Je hebt een volle dag met geplande afspraken. Regelmatig het gevoel dat je geleefd wordt. Tegelijkertijd vallen je  dagelijks dingen op die niet optimaal georganiseerd zijn. Echter, het team van artsen, verpleegkundigen en assistenten lijken geen werkwijze te hebben om daar iets aan te kunnen doen, waardoor het blijft zoals het is.

Wat je zou willen …

Wat je zou willen is dat processen ingericht zijn zodat jij kunt excelleren tbv de patiënt.
Naast het leveren van zorg voor de patiënt, wil je ook een bijdrage leveren aan het verbeteren van de zorg.

Doe inspiratie op en leer van deze artsen over kwaliteitsverbetering

Dagelijks verbeteren op de mammapoli Reinier de Graaf Gasthuis (Delft)

In dit filmpje vertellen de directeur en een oncologisch chirurg uit het Reinier de Graaf Gasthuis over de wijze waarop verbetering worden gerealiseerd ten behoeve van de patiënt en welke resultaten dat heeft opgeleverd.

Meer tijd voor de patiënt in een huisartsenpraktijk

Lees in dit artikel (Arts & Auto, nov 2014) hoe huisarts Schultz door het verbeteren van de processen in een huisartspraktijk meer tijd heeft voor de patiënt.

Verbeteren van de klinische kwaliteit

Lees in dit artikel uit The New York Times (leestijd ca. 30 min) hoe Brent James (Intermountain Healthcare, Salt Lake City, VS) samen met zijn collega-artsen op systematische wijze de klinische kwaliteit verbetert door gebruik te maken van de wetenschappelijke methode. Door niet alleen de wetenschappelijke methode te gebruiken om te bepalen óf een behandeling waardevol is, maar ook wánneer en voor welke groep patiënten een behandeling het meest effectief is, zijn ze in staat geweest om significant betere kwaliteit te garanderen. Bijvoorbeeld een overlevingskans van 40% voor acute respiratory distress syndrome (landelijk gemiddelde 10%) of een halvering van het sterfterisico na coronary-bypass surgery.

Meer weten?

Ben je net als Dr James, huisarts Schultz of dokter Gilissen ambitieus en geloof je dat verbeteren van de kwaliteit mogelijk is? Wil je leren hoe dat kan? Neem dan contact met ons op.

Neem nu contact met ons op