Ben je teamleider?

En herken je dit?

De hele dag sta je klaar voor je team: dagelijkse vragen, knelpunten, probleempjes help je direct mee oplossen zodat het team weer verder kan. Dat is jouw taak, toch? Maar  ondertussen (behalve ’s avonds of in het weekend) kom je niet toe aan die onderwerpen die de zorg op termijn verbeteren.

Wat je zou willen…

Je afdeling is een productieve afdeling waar de dagelijkse ‘brandjes’ niet langer meer voorkomen. En als ze dan toch voorkomen, dan zijn de verpleegkundigen zelf in staat om die te identificeren en op te lossen door de bronoorzaak weg te nemen. Door jouw coachende rol zie collega’s groeien en in hun kracht staan.

Doe inspiratie op en leer hoe deze teams een productieve en prettige werkomgeving creëren

Productiever en prettiger werken door Lean in VUmc

Lees in dit artikel over de ervaringen met dagelijks verbeteren op twee afdelingen van het VUmc en tot welke resultaten dat heeft geleid.

Grotere tevredenheid bij patiënten en medewerkers

Lees in dit artikel (Arts & Auto, mei 2013) hoe op de afdeling oogheelkunde van het St Elisabeth ziekenhuis (Tilburg) het verbeteren van de processen leidt tot grotere tevredenheid bij zowel patiënten als medewerkers.

Meer weten?

Ben je op zoek naar een manier om de cyclus van “brandjes blussen” te doorbreken? Wil je leren hoe je problemen voor eens en voor altijd oplost? Neem dan contact met ons op.

Neem nu contact met ons op